header banner
Default

De toekomst van Web3: een baanbrekende samenwerking tussen Cardano en Polkadot - BLOX | Nieuws


In een wereld waar technologie geen grenzen kent, hebben Cardano en Polkadot de handen ineengeslagen om een nieuw tijdperk van blockchaininteroperabiliteit en schaalbaarheid in te luiden. Deze samenwerking tussen twee van de vooraanstaande blockchain platforms zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een meer verbonden en efficiënte Web3-omgeving.

Strategische samenwerking

VIDEO: Polkadot Blockchain Academy wave 3 Samenvatting: CreΓ«er de toekomst van Web3
Polkadot Blockchain Academy

Met het recente nieuws dat Cardano het Substrate-framework van Polkadot gaat inzetten voor zijn ‘partner chain’-project, komt de visie van een verenigd blockchain-landschap dichterbij. Substrate, de basis van de Polkadot SDK, staat bekend om zijn flexibiliteit en wordt nu de brug waarover Cardano haar ecosystem zal uitbreiden.

1/ Cardano will use Substrate, the foundation of the Polkadot SDK, to build out its “partner chain” project — showcasing Substrate's potential to expand across Web3, and its ease of use for other chains and ecosystems 🛠️

— Polkadot (@Polkadot) November 6, 2023

Cardano’s visie voor een verbonden wereld

VIDEO: Wat is Polkadot (DOT) en hoe werkt het? πŸ€”
BLOX

De kern van Cardano’s architectuur, de scheiding tussen de Cardano Settlement Layer (CSL) en de Cardano Computation Layer (CCL), heeft bewezen een solide basis te zijn voor groei. Door deze samenwerking krijgen netwerken de kans om hun eigen computationele laag te bouwen met behulp van een modulaire aanpak, terwijl ze nog steeds gebruik maken van Cardano’s settlement laag voor transacties over verschillende ketens.

Synergie en vooruitgang

VIDEO: POLKADOT 2.0 versus CARDANO: EENVOUDIG UITGELEGD
A Chain of Blocks

De synergie tussen Cardano en Polkadot benadrukt een gezamenlijke visie voor interoperabele blockchains. Charles Hoskinson, oprichter en CEO van IOG, heeft grootse plannen voor partnerketens, waarbij de veiligheid, liquiditeit en betrouwbaarheid van Cardano gecombineerd worden met de modulariteit van Substrate. Dit zou een revolutie in blockchain-lancering en -beheer kunnen betekenen.

Beveiliging en tokenomics

VIDEO: Cardano het nieuwe Ethereum? | Comeback NFT's | Crypto nieuws vandaag | #1009
BLOX

De veiligheid binnen deze nieuwe samenwerking wordt gewaarborgd door de Stake Pool Operators (SPOs), terwijl het Minotaur multi-resource consensusprotocol zorgt voor een brede deelname van validators uit diverse blockchain ecosystemen. Babel fees zullen naar verwachting de tokenomics uitdagingen voor nieuwe netwerken oplossen en trustless bridges zullen zorgen voor naadloze interoperabiliteit tussen partnerketens en Cardano.

Sources


Article information

Author: Joshua Copeland

Last Updated: 1704574202

Views: 1116

Rating: 3.7 / 5 (108 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joshua Copeland

Birthday: 1944-10-01

Address: 2357 Hess Summit Suite 707, Macktown, ID 42642

Phone: +4883764030276532

Job: Geologist

Hobby: Geocaching, Chocolate Making, Stamp Collecting, Mountain Climbing, Baking, Surfing, Arduino

Introduction: My name is Joshua Copeland, I am a capable, Gifted, daring, honest, risk-taking, rare, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.