header banner
Default

Glazer-familiens bekymringer om United-salg: "En forfærdelig situation"


Tilbake i november annonserte den mye omtalte Glazer-familien at de var åpne for å selge deler av eller hele Manchester United.

Tiden har gått, og foreløpig virker ikke et salg nært forestående. Det skal ha vært omfattende budrunder rundt påsketider, der de to mest aktuelle kjøperne var britiske Sir Jim Ratcliffe og Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani. Likevel har det altså ikke kommet en konklusjon helt ennå.

United.no-journalist Eivind B. Holth mener situasjonen og Glazer-familien kan sammenlignes med TV-serien «Succession».

– Eierne er en amerikansk søskenflokk på sju som er ulikt involvert i eierskapet. Noen vil selge, andre vil ikke. Det finnes noen løsninger der noen søsken sitter igjen med større andel enn andre. Det er så enkelt som det, at familien sitter sammen og blir ikke enige om hvordan de skal gjøre dette, sier Holth til Nettavisen.

– Et skrekkscenario

VIDEO: Malcolm Glazer refusing to answer questions about his takeover of Manchester United
Sky Sports Retro

Den amerikanske familien, med Joel og Avram Glazer i spissen, har aldri vært særlig godt likt av United-fansen. Årsaken er måten de sikret seg eierskapet på, gjennom et såkalt fiendtlig oppkjøp tilbake i 2005.

Mye av kritikken mot dem har handlet om at Manchester United ble påført en stor gjeld som følge av overtakelsen. I tillegg er de blitt anklaget for å tyne ut penger fra klubben.

– Det er et skrekkscenario om de blir værende. De har flere ganger bekreftet hva som er deres eneste valuta, og det er dollar. United skal de tjene penger på, og de bryr seg ikke om hundretusener av United-fans som biter negler for å vite hva som skjer med klubben de har fulgt hele livet, mener Holt og fortsetter:

– Å gå inn i en fremtid med Glazer er, om mulig, enda verre enn det har vært tidligere. Vi har fått en liten smak av hvordan det kan bli med andre eiere. Det vil utløse en enorm reaksjon om de blir værende.

Derfor er det stille

VIDEO: The Glazer family SPLIT over selling Manchester United! #shorts
Stretford Paddock

Med tanke på at United er børsnotert, er det altså ganske stille rundt prosessen også – spesielt fra Glazers side. Etter at en ny sponsoravtale med Adidas kom på plass, er det heller ikke ventet at klubben kommer til å synke i verdi. Det kan tale mot et snarlig salg av klubben.

– De (Glazer-familien) har kalkulert at Manchester United kommer til å stige ytterligere i verdi, og da er de usikre på om det er rett å selge. Det er en gjengs oppfatning om at når det drøyer, så kommer de ikke til å selge. Det er bare basert på følelsen av forhandlingene, sier united.no-journalisten.

Klubben varslet for øvrig nylig at inntektene i klubben aldri har vært høyere, og summen for siste regnskapsår kan gi en inntektstopp på rundt 8,76 milliarder kroner.

Les ogsåSuperstjernen blir medeier i engelsk klubb
VIDEO: Manchester United owners, the Glazer family, is currently under pressure 😨.
Khel Now TV

Tidligere United-trener tordner

VIDEO: 🚦Sky $port News | Qatar’s £7.5B Bid for Man Utd Accepted by Glazers! | Fans Can Celebrate! 💥
Transfer News Live

Kritikk mot den kontroversielle familien er altså ikke noe nytt. Nylig gikk tidligere sir Alex Ferguson-assistent René Meulensteen også ut og mente familiens tid i klubben snart bør være forbi.

– Hvis man oppsummerer tiden, og jeg ser tilbake på så mange år med ansvar, så kan jeg bare komme på to ord: Komplisert og omstridt, sier Meulensteen til TalkSport, gjengitt av Manchester Evening News.

– Med tanke på nedbetaling av gjeld, interesser, hva de vil, fans ser dem ta ut penger … Det er usikkerhet og ingen klarhet. Hvor er retningen? Hva er visjonen? tordner han videre.

Den tidligere United-treneren innrømmer likevel at klubben har passet amerikanerne bra med tanke på å finne en klubb som kan kommersialiseres og som til slutt har blitt en pengemaskin.

På direkte spørsmål om han mener de bør forlate og selge klubben, er han klar i sin tale:

– Ja, det mener jeg. Fordi jeg mener eierne bør ha et bånd og en kjærlighet til klubben – det har ikke de. Som med en manager, vil fansen ha et eierskap som de kan assosiere seg med, mener han.

Manchester United kan dermed se ut til å gå inn i en sesongstart med Glazer-familien som eiere. Premier League-sesongen sparkes i gang 14. august for Uniteds del, der de møter Wolverhampton på Old Trafford.

Sources


Article information

Author: Jeffrey Martin

Last Updated: 1699730042

Views: 886

Rating: 4.5 / 5 (32 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeffrey Martin

Birthday: 1951-01-14

Address: Unit 8494 Box 7120, DPO AP 18818

Phone: +3520973144057037

Job: Article Writer

Hobby: Reading, Chocolate Making, Sailing, Yoga, Card Games, Board Games, Tea Brewing

Introduction: My name is Jeffrey Martin, I am a skilled, irreplaceable, frank, intrepid, exquisite, bold, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.