header banner
Default

De stakingsdienst van Bitvavo is uitgebreid, dus je kunt nu cryptocurrency staken op deze platform


Table of Contents
Binance stopt in Nederland, Bitvavo geeft overstappers gratis crypto

Foto: Bitvavo

De grootste cryptobeurs van Nederland, Bitvavo, heeft middels een nieuwe blog laten weten dat het vanaf 18 april enkele wijzigingen zal doorvoeren aan hun staking dienst. Terra (LUNA), NEAR Protocol (NEAR), Komodo (KMD), LTO Network (LTO), The Graph (GRT) en Kusama (KSM) zullen vanaf aankomende dinsdag onderdeel worden van de staking service. De rentetarieven van deze nieuw toegevoegde cryptocurrencies lopen uiteen van 2% tot maar liefst 7%

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Naast het toevoegen van al deze cryptocurrencies aan het staking aanbod, heeft Bitvavo er ook voor gekozen om geen staking meer aan te bieden voor de volgende cryptocurrencies: Dai (DAI), Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) en Tether (USDT). Bovendien zijn de staking rewards bijgewerkt, zodat ze in lijn zijn met de protocol beloningen en de huidige markt.

On-chain vs off-chain staking

VIDEO: My First Bitvavo Staking Rewards 💰 45 Days of Staking Crypto on Bitvavo
Crypto Mining

Het is belangrijk om twee soorten staking te kunnen onderscheiden, namelijk on-chain staking en off-chain staking. On-chain staking is uitsluitend bij cryptomunten waarvan het netwerk gebruikmaakt van Proof-of-Stake als consensusmechanisme, zoals bijvoorbeeld Ethereum (ETH) of Cardano (ADA). Door jouw crypto on-chain te staken, draag je bij aan de veiligheid en de werking van de desbetreffende blockchain.

Het on-chain staken kan op verschillende manieren, waarvan gebruik maken van een gecentraliseerde crypto exchange, zoals Bitvavo, er één is. Daarnaast kan je ook zelf een validator binnen het netwerk worden of je bij een zogeheten staking pool voegen, maar eerstgenoemde is voor beginners vaak de meest toegankelijke optie.

Daartegenover staat off-chain staking wat in theorie een stuk anders werkt dan zijn tegenhanger. De uitkomst is echter hetzelfde: je ontvangt een beloning in ruil voor het vasthouden van crypto. Off-chain staking kan bij zowel Proof-of-Stake als Proof-of-Work cryptomunten en heeft in die zin niks hiermee te maken. Bij deze vorm van staking stemt de gebruiker ermee in om de ondersteunde cryptomunten uit te lenen aan andere, externe partijen, met als doel om daar geld aan te verdienen.

In het geval van Bitvavo leent Bitvavo Custody BV de assets uit aan externe lending partners.

Sources


Article information

Author: Katherine Moore

Last Updated: 1699173482

Views: 1020

Rating: 3.9 / 5 (35 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Katherine Moore

Birthday: 2010-04-27

Address: 86393 Franco Station, Sextonburgh, HI 53688

Phone: +4812454108509376

Job: Archaeologist

Hobby: Card Games, Robotics, Ice Skating, Basketball, Video Editing, Meditation, Raspberry Pi

Introduction: My name is Katherine Moore, I am a tenacious, honest, accessible, expert, variegated, persistent, intrepid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.