header banner
Default

Selv om noen ting ikke går som planlagt, er Bitcoin nå El Salvadors officielle valuta


Table of Contents

    Bitcoin er nu officiel valuta i El Salvador, men ikke alt går som planlagt

    Bitcoin. (Foto: Executium/Unsplash)

    Det mellemamerikanske land El Salvador har officielt godkendt Bitcoin som en gyldig valuta på lige fod med den amerikanske dollar, der indtil nu har været landets lovlige betalingsmiddel.

    Implementeringen er dog ikke gået helt som planlagt, da lanceringen har været plaget af tekniske udfordringer og et større kursfald for Bitcoin.

    Det lovede ellers godt, da landets præsident i går kunne erklære dagen for Bitcoin-dag og samtidig åbne for Chivo – landets officielle krypto-app – hvor befolkningen kan modtage 190 kroner ved at oprette sig som bruger.

    Men inden længe begyndte problemerne at melde sig. Chivo blev midlertidigt taget offline, og siden da er Bitcoins værdi faldet med cirka ti procent, skriver CNBC.

    Samtidig har flere krypto-børsplatforme som Coinbase og Kraken meldt om transaktioner, der forsinkes gevaldigt eller i værste fald slet ikke går igennem.

    Udfordringerne med at implementere den nye valuta viser den risiko, som El Salvador løber med Bitcoin, der ofte er tilbøjelig til vise store udsving i kursværdien.

    Det kan vise sig at være en bekymrende tendens på lang sigt, især da landet indtil videre har købt valuta for cirka 156 millioner kroner.

    Til gengæld advokerer fortalere for, at den nye valuta kan hjælpe landets økonomiske infrastruktur og indbyggerne, hvoraf mere end 70 procent ikke har en almindelig bankkonto, lyder det fra CNN.

    Af samme årsag har El Salvador opsat over 200 pengeautomater, der kan veksle mellem dollars og Bitcoin.

    Landets butikker skal ligeledes tage imod Bitcoin som betalingsmiddel i det omfang, det er muligt, og indbyggerne kan fremover betale skat via kryptovalutaen.

    Sources


    Article information

    Author: Joanne Melton

    Last Updated: 1697808482

    Views: 1022

    Rating: 4.7 / 5 (66 voted)

    Reviews: 96% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Joanne Melton

    Birthday: 1976-07-05

    Address: 10403 Marissa Club, Elizabethberg, MI 71449

    Phone: +4164801250968961

    Job: Dentist

    Hobby: Card Games, Cycling, Scuba Diving, Gardening, Sculpting, Archery, Ice Skating

    Introduction: My name is Joanne Melton, I am a Gifted, unwavering, apt, rare, esteemed, expert, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.